Защо е по-добре купувате апартаментите си чрез Агенции за недвижими имоти, а не директно от строителя?

Защо е по-добре купувате апартаментите си чрез Агенции за недвижими имоти, а не директно от строителя?

 

Много желаещи да си закупят апартамент смятат, че ако направят това директно от строителя ще им излезе по-евтино, отколкото ако ползват услугите на Агенции за недвижими имоти. На практика това не е така.

Много от големите строители на пазара сключват директни договори с доказали се Агенции. Това е взаимноизгодно сътрудничевство и за двете страни. Брокерите получават пълна и цялостна информация за даден строителен обект и същевременно договарят специални ценови условия.

По този начин строителите съкращават разходите за реклама, а също и количеството сътрудници в отдел продажби. Така цените на апартаментите не се утежняват с допълнителни разходи и стават по-атрактивни.

От друга страна всеки се занимава с това, в което е специализиран. Сроителите да строят бързо и качествено, а Агенциите да продават и максимално да задоволяват изискванията на своите клиенти. Брокерите имат информация за много строителни обекти и имоти и могат в максимално кратко време да предложат на своите клиенти най-точния и желан имот. От друга страна големите Агенции за недвижими имоти предлагат широк набор от допълнителни услуги. Повечето имат договорени отношения с много банки и могат бързо и изгодно да съдействат за отпускане на кредит. Обикновено агенциите разполагат с екип от дизайнери, проектанти и производители на мебели. Всяка агенция разполага със свои адвокати и работи с определен кръг от Нотариуси и така могат да предлагат на клиентите си по-добри  финансови условия при придобиване на желаната собственност. Някои Агенции предлагат и управление и грижа за имота, когато той е закутен с цел отдаване под наем.

Разнообразният набор от услуги и огромната база данни от апартаменти и различни имоти правят Агенциите за недвижими имоти незаменим и желан партньор при търсене и придобиване на собственност.